Acollida de joves polonesos a la nostra diòcesi

El vespre del passat diumenge, dia 20, van arribar a casa nostra 19 joves del bisbat de Sandomierz (Polònia) que van acollir joves del nostre bisbat de Solsona durant la Jornada Mundial de Joventut de l’any passat.

En arribar a l’aeroport van ser rebuts per alguns joves del bisbat disposats a passar una setmana junts per ensenyar-los-hi els tresors espirituals -acompanyats d’activitats lúdiques- del bisbat de Solsona i d’altres zones de Catalunya.

El primer destí fou Montserrat, on van passar la primera nit.

El dia següent van fer la visita espiritual a la Mare de Déu, van rebre una xerrada-testimoni d’un monjo benedictí -el P. Josep-Enric Parellada- per conèixer els pilars fonamentals de Montserrat i la vida dels monjos. A les 11h van participar de la Missa Conventual i van veure l’audiovisual de Montserrat. A la tarda van visitar la Cova de St. Ignasi per descobrir la vida del sant i entendre la importància de la seva experiència durant l’estada a Manresa -l’any 1522- per la seva obra dels Exercicis Espirituals. Al vespre, a l’arribar a Solsona van ser acollits per diferents famílies del Cardener i del Solsonès.

Ahir, dimarts, van participar a la Missa que cada dia, a les 10h del matí, se celebra a la capella del Claustre de la Catedral de Solsona. Va presidir-la el bisbe, Mons. Xavier Novell, i van concelebrar el P. Krzysztof -el sacerdot polonès que acompanya el grup de joves-, Mn. Josep Maria Besora, Mn. Lluís Tollar, Mn. Lluís Grifell i Mn. Abel Trulls. A continuació van desplaçar-se fins al pantà de Sant Ponç on van remullar-se tot fent kayaks.

Després de menjar una bona paella van visitar el santuari del Miracle on els monjos, P. Xavier Poch i el P. Jordi Castanyer, van explicar-los com va ser l’aparició de la Mare de Déu en aquelles contrades, la història del santuari i la seva vida actual. Després de pregar vespres al santuari van retornar a les seves famílies d’acollida.
Les activitats continuaran fins aquest divendres, quan els joves polonesos retornaran al seu país.

Informa: Delegació de Joventut

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone