Acollida dels joves polonesos: visita als santuaris

Després de visitar Montserrat, la Cova de Manresa, Solsona i el Miracle,  durant els primers dies de l’estada dels joves polonesos, el dimecres dia 23 van sortir de Solsona ben d’hora al matí per visitar la parròquia de Sant Cugat d’Ivorra. Després, caminant van emprendre camí vers el Santuari de Santa Maria d’Ivorra, on van esmorzar i resar Laudes i van conèixer el miracle eucarístic del Sant Dubte, de l’any 1010.

A continuació, el grup es va dirigir cap al poble de Sant Ramon. En arribar, el P. Krzysztof -el sacerdot que acompanyava els joves polonesos- va presidir l’Eucaristia. Després de dinar, un novici mercedari va explicar-los-hi la vida de sant Ramon i la seva importància, tant pel poble com per l’orde dels mercenaris. A l’acabar, tots junts, van donar els tres tombs a la tomba on va ser enterrat St. Ramon, tal com mana la tradició.

La resta de la tarda van passar-la en una piscina familiar, on les noves famílies acollidores (en aquesta ocasió de les comarques d’Urgell i del Pla d’Urgell) els hi havien preparat un bon sopar.

El dijous dia 24, van aplegar-se tots a la casa natal de Sant Pere Claver, a Verdú, per celebrar l’Eucaristia. Va presidir-la Mn. Abel Trulls acompanyat del P. Krzysztof, de Mn. Josep Maria Vilaseca i Mn. Joan Viladot. Després van anar a passar el dia al part temàtic de Port Aventura.

El divendres dia 25, van dedicar-lo a conèixer Barcelona. En primer lloc van visitar la Sagrada Família. Una guia va explicar-los els orígens del Temple Expiatori, encarregat per  l’Associació Espiritual de Devots de Sant Josep a Antoni Gaudí l’any 1883. També va explicar-los de manera catequètica les façanes del Naixement i de la Passió, i l’interior de la Basílica per descobrir com el geni arquitecte desitjava que la seva obra tingués un veritable sentit teològic, perquè tothom qui mirés la Sagrada Família descobrís la fe cristiana. Després de la visita van celebrar l’Eucaristia a la cripta on hi ha enterrat Gaudí.

Després de dinar van banyar-se a la platja de la Barceloneta i van visitar Santa Maria del Mar, la Plaça Sant Jaume, la Catedral i, finalment, les Rambles, on van aturar-s’hi per fer una oració per les víctimes dels atemptats terroristes: pels difunts, pels ferits i pels seus familiars, com també per la conversió dels terroristes.

Al vespre, els joves del bisbat van acompanyar els 19 polonesos a l’aeroport per acomiadar-se tot cantant i ballant el tradicional “és l’hora dels adéus” i donant gràcies a Déu per aquests dies de fe i alegria compartits.

Informa: Delegació de Joventut

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone