Romeria al “Clot dels Aubins”, lloc del martiri dels dotze beats carmelites de Tàrrega

El capvespre del divendres 28 de juliol tingué lloc la romeria anyal recordant els dotze màrtirs del Convent dels Pares Carmelites de Tàrrega, immolats al Clot dels Aubins, dins el terme municipal de Cervera. La peregrinació, commemorant el 81è aniversari d’aquell martiri, comptà amb la participació d’un grup de devots targarins i fidels  procedents de Cervera i també de familiars del beat Anastasi Maria Dorca, provinents d’Olot i de Sentmenat. Hi assistiren també el rector de Cervera, Mn. Xavier Romero, preveres i religiosos/es carmelites.

Després d’un memorial dels beats màrtirs fet pel Prior de Tàrrega, P. Manel Bonilla, es recorregué el mateix camí d’aquell solitari paratge en que foren immolats els dotze carmelites. Allí hi hagué una processó amb el rés del Sant Rosari cantat, fins arribar al monòlit de pedra on es perpetua la memòria dels dotze beats carmelites allí martiritzats durant la guerra civil. La processó estava presidida per la imatge de la Verge del Carme procedent del Santuari dels Beats Carmelites i el penó de l’Orde Terciària del Carme portades pels pelegrins. Pronuncià una breu homilia glosant la figura i el martiri dels beats, el Prior P. Manel Bonilla. Un cop cantada la Salve s’entonaren els Goigs dedicats als Beats Màrtirs acabant la romeria amb la tradicional veneració del reliquiari i l’escapulari. Un grup de jovent allí present entonà l’Himne de la Beatificació. Cal recordar que els dotze màrtirs de la comunitat carmelita targarina foren beatificats a Roma el 28 d’octubre de 2007, conservant-se les seves relíquies dins una urna de pedra instal·lada sota l’altar principal del Santuari del Beats Carmelites i de la Mare de Deu del Carme de Tàrrega.

El dissabte 29 per celebrar el desè aniversari de la beatificació s’oficià una Eucaristia en honor dels beats. Després davant el porxo del santuari hi hagué la representació de la Faràndula Carmelitana d’Olot, composta per les figures del Drac, el Conill i el Pollastre, amb la qual es donà cloenda a les Festes del Carme del 2017.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies