Nova Capella Sepulcral del futur beat germà Ferran Saperas

De cara a la propera beatificació a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona en la data del proper 21 d’octubre, a la Parròquia de Santa Maria de l’Alba han començat les obres de cara a la renovació de la Capella Sepulcral on es guarden les restes del futur beat germà Ferran Saperas. Aquesta es troba situada en un dels laterals de la que fou antiga Capella del Sagrat Cor, davant mateix de la Capella dedicada a la Mare de Deu de Montserrat.

Els treballs del paleta començaren en l’última setmana de juny i es perllongaran en les properes setmanes d’estiu, amb la construcció del nou sepulcre, la realització d’una talla de fusta del germà Saperas pel escultor Cinto Casanovas, i unes pintures murals al fresc de l’artista local Josep Minguell i Cardenyes.

A banda de la jornada de la seva beatificació del 21 d’octubre, s’ha programat una conferència prèvia sobre la figura i martiri del germà Saperas, la jornada del dia 19 del mes d’octubre al local social de l’Ateneu de Tàrrega, a càrrec de l’historiador i diaca Joan Novell i Balagueró. En la data del 29 d’octubre hi haurà una Missa d’Acció de Gràcies i la inauguració de la nova Capella Sepulcral a Santa Maria de l’Alba. Així mateix està previst a mitjans de desembre la presentació d’un petit llibre dedicat al que  ja serà beat, germà Ferran Saperas, escrit pel professor en història Joan Novell i Balagueró.

El germà Ferran Saperas Aluja, ha estat recordat sempre de manera admirable des del moment del seu martiri fins al dia d’avui. Així se’l recorda cada any el 13 d’agost, dia del seu martiri, en una Eucaristia a la Parroquial de Tàrrega i també molts devots visiten el cenotafi existent a la porta principal del cementiri, lloc on fou martiritzat.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies