Festivitat del Corpus a Cervera

La festivitat del Corpus a Cervera va mantenir la seva part més tradicional al matí i la part folklòrica a la tarda.

La diada començà a les 8h del matí amb la confecció de catifes, aquest any un total de 25, en el llarg del carrer Major. Hi participaren les monges del Cor de Maria, les de la residència Mare Janer, entitats i diversos voluntaris i veïns. Tots ells coordinats pel Centre Municipal de Cultura.

Després de la missa de 12h a Santa Maria sortí la processó fins a l’església de Sant Agustí. Participaren en el recorregut els mossens, el tàlem, la custòdia, els nens i les nenes que han fet la primera comunió i els feligresos amb els seus cants, tot admirant i venerant la custòdia i el que representa.

A la tarda tingué lloc la part folklòrica amb el recorregut més llarg, amb actuacions diverses dels grups de cultura popular. El drac Carranco Bilandó, els geganters, el grup de percussió Bombollers, el ball d’Espases, la colla sardanista Jovencells, els Balls de Gitanes de Cervera i del Vendrell, la banda del Conservatori i l’Àliga van fer els seus lluïments a la Plaça Major, plena de públic que volia festejar la diada.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies