Dissabte comença el 50è Pelegrinatge a Lurdes de França

Del 17 al 21 de juny, les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes dels bisbats de Vic i de Solsona celebraran el 50è Pelegrinatge a Lurdes. Un pelegrinatge que com els altres és una camí per viure la fe dels altres i la pròpia, alhora que és un servei cap als altres, cap als malalts i les persones amb discapacitat. Un pelegrinatge que l’afronten amb moltes ganes i molta il·lusió per tal que en quedi un bon record.

Per celebrar aquesta efeméride, a més dels actes que es fan cada any, tenen dues novetats per quedar en el record: una ballada de sardanes coincidint amb el dia Universal de la sardana, i una arrossada el darrer dia d’estada a Lurdes.

DADES D’ASSISTÈNCIA

Enguany peregrinaran a Lurdes un total de 892 persones entre els dos bisbats, de les quals 695 son del bisbat de Vic i 197 del bisbat de Solsona. Això suposa un increment de gent respecte anys anteriors, degut a aquesta celebració. Gent que veu que és el moment per provar l’experiència per primera vegada, i gent que feia anys que no venia a Lurdes i que aquest any no s’ho volen deixar perdre.

D’aquest gruix de gent, 436 persones són el personal de servei o voluntaris repartits en els diferents serveis dels que es composa la peregrinació, 206 persones venen com a peregrins, i 250 persones són les que estarán ateses per tot el personal de servei, degut a que tenen alguna mancança física, discapacitat, o malaltia.

Com cada any, i no podria ser d’una altra manera, els acompanya tot un equip de professionals sanitaris format per 20 persones repartides en 10 metges, 9 persones diplomades en infermeria, i 1 auxiliar.

També com cada any, els acompanya el servei religiós encapçalat pels dos bisbes, Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic, i Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona. En total son 14 persones

Dins el bisbat de Vic, pel que fa a les comarques d’Osona i Ripollès, les xifres son d’un total de 479 persones. Pel que fa a la comarca de l’Anoia, son un total de 82 persones. La comarca del Bages son un total de 134 persones.

Pel que fa al bisbat de Solsona, son un total de 197 persones, on 95 persones conformen el personal de servei, 49 son pelegrins, i 53 venen com  a “malalts”. De personal sanitari els acompanya 1 metge i 1 persona diplomada en infermeria. Es desplaçen a Lurdes un total de 4 autocars

NOVETATS i ACTES DEL PELEGRINATGE:

Amb motiu d’aquesta celebració, les dues hospitalitats han preparat una sèrie d’activitats per conmemorar aquest aniversari, a més de les tradicionals de cada any.

Per començar, el diumenge dia 18 al migdia, hi haurà una ballada de sardanes a la plaça del santuari, a càrrec de la Cobla La Principal del Rosselló, unint-nos a la celebració del dia Universal de la sardana. La ballada constarà de sis sardanes. A més, aquell dia coincidim moltes peregrinacions de diferents indrets, així que será una manera de divulgar la nostra dansa a un gran nombre de gent d’arreu del món.

I el darrer dia d’estada a Lurdes, el dimarts, serà el dia més festiu de tots, doncs es celebrarà una arrossada per tot el pelegrinatge, a la sala polivalent del mateix santuari, seguit del tradicional acte lúdic.

A més d’alguna altra sorpresa, s’ha fet un estandart, i unes samarretes amb el logotip d’aquests 50 anys que es lluiràn el dimarts.

La resta d’activitats vindrien a ser les mateixes de cada any. Entre altresm la processó de torxes, processó del santíssim, coneixença de Lurdes (passos de Bernadeta), missa preparada pels joves, passada i missa a la gruta en català el dilluns dia 19 a les 09.45, la qual per totes aquelles persones que la vulguin seguir, i no hagin pogut venir, la poden veure en directe a través de la página web de l’hospitalitat: www.hospitalitatvicsolsona.org.

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies