50è Pelegrinatge de l’Hospitalitat de Lurdes: 2n dia, la processó de les torxes

Ahir diumenge, el grup de pelegrins començaren de bon matí amb una missa, la missa internacional. Aquesta fou, com sempre passa a Lurdes, molt concorreguda i, enguany, presidida pel bisbe Xavier el qual en l’homilia feu una bonica metàfora per poder entendre millor el sentit profund de l’eucaristia: comparà la ONU, amb la necessitat que té dels “cascos blaus” per a portar a terme el seu objectiu, amb l’eucaristia i la necessitat de “cascos blancs” –tots nosaltres- per a portar arreu el Crist vivent present en l’eucaristia.

En acabà la missa es desplaçaren davant la Basílica del Roser per a la tradicional fotografia de grup i la posterior ballada de sardanes a la mateixa plaça, amb motiu del 50è aniversari de les peregrinacions a Lurdes dels Bisbats Vic-Solsona.

A primera hora de la tarda hi hagué la Celebració del Perdó, on també hi hagué una reflexió de part del bisbe Xavier, prèvia a l’examen de consciència i on va acabar interpel·lant sobre una qüestió del nostre fer quotidià: som “sal i llum” a la vida, és a dir, ens gastem pels altres amb alegria? O bé som “toies” i la nostra vida és un mirar-se a sí mateix? Què som? On ens situem?

Es conclogué el dia amb la processó de les torxes, una processó que no deixà indiferent a ningú. Una processó amb el rés del rosari, tot contemplant la vida de Jesús en els seus misteris de Glòria i ja ben cansats del dia fou el moment d’acomiadar-se de la Verge i de l’acció de gràcies per tot allò viscut durant el dia.

És bonic poder estar al costat de tants malalts i veure’ls vivint, amb joia profunda, la seva estada a Lurdes.

Que la Mare de Déu de Lurdes intercedeixi davant Déu per les nostres necessitats i les d’arreu del món.

Informa: Hospitalitat de Lurdes

Vegeu vídeo i fotografies

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies