Restauració de la coberta de l’església de Talteüll

Han finalitzat les obres de restauració de la coberta de l’església de Sant Pere de Talteüll- municipi de Massoteres (La Segarra)- després que es completessin les obres de restauració que s’hi han estat realitzant. El projecte d’actuació a la coberta de l’església romànica ha consistit en la restauració i conservació dels elements existents i realitzar una nova coberta per tal de preservar el conjunt.

Les obres han estat impulsades pel Bisbat de Solsona i la Parròquia amb la col·laboració de l’Ajuntament de Massoteres i l’Institut d’Estudis Ilerdencs que han finançat l’obra.

En un futur caldrà actuar en un segona fase a la coberta dels absis i les façanes del conjunt. L’església romànica de Talteull està considerada com una construcció extremament singular per la seva estructura i tipologia, que fan d’aquest edifici totalment excepcional en el context de l’arquitectura catalana del seu moment. La singularitat del conjunt: desconnexió de l’estructura de la capçalera, la situació de les portes d’accés i al seva composició irregular provoca una distribució de l’espai anòmala.

Informa: Comissió de Patrimoni

 

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone