Conferència: Els museus com a nous espais integradors

MUSEU DIOCESÀ i COMARCAL us convida a:

  • Dissabte 20 de maig a les 20 h.
  • Conferència: Els museus com a nous espais integradors.
  • A càrrec de Carme Borbonès Brescó. Activista social i expresidenta de Càritas Catalunya.

La conferència exposarà la problemàtica actual sobre els processos d’acollida de refugiats sirians en els països europeus, i més concretament, el cas d’Espanya i de Catalunya. Es farà incidència en la pèrdua d’identitat de les persones afectades per aquest tipus de conflicte, incrementada per un exili forçat i atenuada per l’esperança d’una nova vida en un nou país.

La destrucció i la pèrdua del patrimoni esdevé una pèrdua de referents irrecuperables. Aquí entraria en joc el paper dels museus com a centres d’immersió i alhora, preservació d’arrels culturals diverses: la funció del discurs museístic com a element integrador i cohesionador.

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone