Tàrrega celebrà el Viacrucis Penitencial la nit del Divendres Sant

La Parròquia de Tàrrega celebrà la nit del passat dia 14, Divendres Sant, el tradicional Viacrucis Penitencial, recorrent al llarg d’una hora els carrers i places del centre de la ciutat, després de sortir de l’església parroquial de Santa Maria de l’Alba, a les 9 del vespre, a quin temple retornà, en mig d’un ambient d’intima pregària i devoció per part de participants i assistents en el seu trajecte.

La creu processional obrí el Viacrucis seguida pels escolans, la formació dels Armats de Tàrrega, recuperats els darrers dos anys en la seva majoria, acompanyats dels tambors dels Grup de Diables del Grup Teatral BAT. A continuació la bandera de les Santes Espines portada pels capitans i pendonistes del 2016 , la Creu de la Passió, la bandera dels Pagesos i el venerat Sant Crist de la Sang o dels Pagesos.

Presidí la processó el rector de Tàrrega, mossèn Josep M. Vilaseca, acompanyat del diaca Joan Novell, i la tancà la imatge de la Mare de Déu dels Dolors, acompanyada per un grup de dones de la comunitat parroquial. Un moment de molta emotivitat es produí en el tradicional encontre del Sant Crist amb la imatge de la Verge de la Pietat a la porta principal del temple de la Mare de Déu de la Mercè. Acabat el Viacrucis es feu la veneració del Sant Crist dels Pagesos i després fou retornat a la seva capella.

Aquest Viacrucis Penitencial recuperat farà onze anys tingué la participació de molts feligresos targarins i també forans, en una manifestació pietosa envoltada de gran fervor i silenci.

Tanmateix, la nit del Dijous Sant, El Talladell celebrà la Processó del Sant Crist. I el Divendres Sant les poblacions de Vilagrassa i Anglesola.

Informa: Josep Castellà

 

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone