Inauguració de l’exposició permanent “Memorial bisbe Antoni Deig”

El dia de Sant Jordi, enmig de roses i de llibres, la Parròquia de la Sagrada Família de Navàs va inaugurar l’exposició permanent “Memorial bisbe Antoni Deig”, que es pot visitar a l’interior del temple parroquial.

Després de la missa dominical, Mn. Antoni Quesada va explicar com havia sorgit aquesta iniciativa que, centrada en el bisbe navassenc Antoni Deig, enforteix la nostra consciència de parròquia, de poble i de bisbat. I va agrair la bona feina feta per les diferents persones que hi han intervingut: ordenació del material, escrit dels textos, disseny, mobiliari i il·luminació.

L’historiador local Josep Mª Badia va destacar que l’exposició “vol ser un record perenne del bisbe Deig, navassenc il·lustre” i que té com a objectiu “donar a conèixer la seva vida i la seva obra als forasters que ens visitin”. La trajectòria vital del bisbe Ton es pot seguir a través d’objectes, fotografies i escrits que el van acompanyar al llarg de la seva vida. El contingut està distribuït en 7 apartats; els 4 primers són biogràfics: infantesa i joventut (1926-1949), sacerdot (1949-1977), bisbe de Menorca (1977-1990), bisbe de Solsona (1990-2001). Els altres 3 són sobre: l’Església catalana i Catalunya, el Barça, Escrits.

L’acte va acabar amb una senzilla benedicció i el cant dels goigs de la Puríssima (1958), amb lletra del bisbe Antoni Deig i música de Josep M. Castella. Per molts anys!

Informa: Parròquia de Navàs

Vegeu el vídeo i fotografies:

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone