Celebració solemne de la Festa de la Mare de Déu de Montserrat

La Parròquia de Tàrrega  renovà un any més la tradició de celebrar la Festa en honor de la Mare de Déu de Montserrat, tan venerada pels devots targarins en la seva capella a l’església parroquial de Santa Maria de l’Alba.

Els actes en el seu honor s’iniciaren els dies 25 i 26 d’abril amb la celebració del Tríduum seguit d’una missa oficiada pel rector mossèn Josep Maria Vilaseca. Dins del mateix es feu la pregària cada dia del Viatge Espiritual en honor de la Verge de Montserrat, del bisbe Mons. Josep Torres i Bages.

En la seva festa patronímica del dijous 27, hi hagué al capvespre una solemne missa presidida pel Mn. Vilaseca acompanyat del diaca Joan Novell, amb la presència de nombrosos feligresos a la nau central del temple. En l’homilia, el rector, entre altres coses, significà “cal seguir i imitar l’exemple de la Verge Maria que d’una manera decidida es dedicà en l’ajut de tots aquells més necessitats”. Es beneí el boix portat de la muntanya de Montserrat i a l’acabar es resà el Viatge Espiritual de Torres i Bages, seguit del cant del Virolai.

Després quantitat de devots passaren a venerar la Mare de Déu de Montserrat en la seva bonica capella, recollint el tradicional boix. Cal recordar que aquesta capella inaugurà l’any passat les obres de restauració dels seus notables frescos del pintor targarí Jaume Minguell Miret.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone