Vint-i-cinc anys de beatificacions

El 7 de març de 1992 fou firmat el decret de beatificació de 51 màrtirs de Barbastre. Foren beatificats el 25 d’octubre. Tres d’ells eren naturals de la nostra diòcesi. Fins aleshores teníem només dos sants, S. Ramon i S. Pere Claver; i cap beat.

En aquests 25 anys s’han beatificat moltes persones relacionades amb la diòcesi: els carmelites de Tàrrega,… Hi ha 17 beats nats a la diòcesi: claretià Antoni Mª Dalmau i Rossich; claretià Lluís Escalé i Binefa; claretià Alfons Miquel i Garriga; Dolors Puig i Bonany (M. Dolors de santa Eulàlia); Elvira Torrentallé i Paraire (M. Elvira de la Nativitat de Ntra. Senyora); Josep Cesari i Mercadal (G. Dionisi Martí); Josep Tristany i Pujol (P. Lluc de S. Josep); M. Anna Mª Janer i Anglarill; Mn. Josep Colom i Alsina; P. Joan Franquesa i Costa; Modest Pamplona i Falguera (G. Agapit Modest); Mn. Pius Salvans i Corominas; G. Isidre Tarsà i Giribets; Mn. Francesc Vidal i Sanuy; i G. Antoni Vilamassana i Carulla; Martí Tarrés i Puigpelat (Fra Frederic de Berga); Josep Vilalta i Saumells (Fra Tarsici de Miralcamp). Són respectivament de Miralcamp, Fondarella, Prades de Molsosa, Berga, Balsareny, Puig-reig, Su, Cervera, Súria, Santa Fe, Berga, La Guàrdia de Sagàs, Fontanet, Montpalau, Massoteres, Berga i Miralcamp. No tardaran en ser bastants més.

Informa: Notaria pro Causa dels Màrtirs

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone