El Bisbat de Solsona participa en la missa a favor de la família i la vida

El passat diumenge 26 de març, la basílica de la Sagrada Família va acollir les famílies cristianes de Catalunya. El Bisbat de Solsona va participar en l’eucaristia amb unes dues-centes cinquanta persones acompanyades d’alguns mossens i encapçalades pel Vicari general, Mn. Josep M. Vilaseca.

La major part de feligresos es van desplaçar en tres autobusos procedents de diferents punts del Bisbat. La missa va tenir la participació de més de 3000 assistents i va ser retransmesa pel canal de la Sagrada Família i per Ràdio Estel. Va ser presidida per l’Arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella, ja que el bisbe delegat de Família de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, li va cedir la presidència com a amfitrió. A més dels esmentats bisbes hi van participar també el cardenal de Barcelona, l’arquebisbe de Tarragona i els bisbes de Girona, Lleida, Vic i Terrassa amb el bisbe auxiliar. Va ser concelebrada per una setantena de preveres i nombrosos diaques de totes les diòcesis amb seu a Catalunya.

L’arquebisbe Omella va començar l’homilia donant “gràcies a Déu pel gran do de la família”, “per l’Exhortació Apostòlica Amoris Laetitia del Papa Francesc” fruit preciós del Sínode de la Família i va voler compartir el lema de la Jornada “L’alegria de l’amor es viu en família”. Va felicitar Mons. Cortés, bisbe delegat de la Família i a les Delegacions de Família i Vida per organitzar la diada conjunta per la vida. També va dir que se celebrava “la festa de la VIDA en majúscules”, la mateixa que “va entrar un dia en el si de Maria… i va donar  lloc a la Sagrada Família de Natzaret”. La Verge Maria i Sant Josep es converteixen “en model de família creient, de família portadora d’amor i esperança”. Va recordar que cada fill és únic i irrepetible i que l’amor dels pares és un instrument de l’amor de Déu Pare que espera amb tendresa el naixement de tot nen, l’accepta sense condicions i l’acull gratuïtament (Amoris Laetitia, 170). Va interpel·lar a tots els cristians de Catalunya dient que cal ser valents “per viure i defensar la nostra fe i els valors que dignifiquen la persona humana”. Es va encomanar “a la nostra Mare i Senyora, la Mare de Déu, donadora de vida per tal de viure amb coherència i amb joia la nostra fe i ser testimonis de l’Amor sense mesura amb què Déu ens estima”. A més a més, va exhortar a tots els cristians laics a ser el que “esteu cridats a ser, a deixar que l’Esperit del Senyor us renovi i us empenyi a viure la missió que Crist us ha confiat sense por”. Finalment va afegir: “Sigueu la sal de la terra i la llum del món, amb el goig indestructible de la fe, amb la força de l’esperança, amb la tendresa de l’amor, amb humilitat i amb valentia”.

La celebració va acabar amb el Virolai a la Mare de Déu de Montserrat com a patrona de Catalunya. La festa de la Vida, com el mateix arquebisbe Omella va dir, va ser una veritable festa de joia i va ser viscuda amb satisfacció i pau per tothom qui hi va participar.

Informa: Delegació de Pastoral Familiar

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone