La parròquia de Verdú acomiada Mn. Ramon Roca, el seu rector durant prop de 50 anys

En el temple de la Parròquia de Santa Maria de Verdú, ha tingut lloc, aquest dilluns 20 de febrer, l’acte del funeral i enterrament de mossèn Ramon Roca i Pujol, rector d’aquesta vila al llarg de 47 anys i que ha servit pastoralment fins aquestes darreres setmanes.

La solemne eucaristia concelebrada amb la presència de mig centenar de capellans de la diòcesi solsonina, ha estat presidida pel bisbe Xavier Novell, acompanyat del Vicari General i arxipreste de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, junt amb el Pare Provincial de la Companyia de Jesús a Catalunya, P. Llorenç Puig, i dos diaques.

En l’homilia d’aquesta cerimònia, la qual ha omplert totalment l’església amb feligresos de Verdú i d’altres poblacions, Mons. Novell ha significat, entre altres coses, l’esperit de servei, acollida, proximitat i entrega de Mn. Roca en una dilatada trajectòria a la parròquia verdunina al llarg de quaranta set anys, amb moltes iniciatives i projectes. També ha tingut unes sentides paraules d’agraïment per tots aquests llargs anys dedicats al ministeri presbiteral.

Al final s’han pronunciat emotius parlaments per part d’un familiar; de Josep M. Vilaseca, en nom de la diòcesi; de Josep Maria Castellò, representant al Consell Pastoral; de David Tous en nom de l’Associació Amics Sant Pere Claver; del Provincial dels Jesuïtes, P. Llorens Puig. També de Joan Lluis Tous, en nom dels verdunins; d’una senyora del poble i de  Mn. Joan Viladot, agraint les mostres de condol en nom de la família. L’acte del funeral s’ha acabat amb el cant de In Paradisum i la interpretació dels Goigs en honor de Sant Pere Claver.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone