Conferència sobre “La llibertat religiosa en la Catalunya que estem construint” a l’arxiprestat del Pla d’Urgell

Aquesta conferència, que ja ha tingut lloc a molts arxiprestats de la diòcesi, es va oferir fa uns dies a l’arxiprestat del Pla d’Urgell, concretament a la Llotja de Bellpuig, a les 9 del vespre.

Allí es van aplegar una setantena llarga de persones de les diverses parròquies de l’arxiprestat, per participar en la xerrada que amb el títol “La llibertat religiosa en la Catalunya que estem construint. Què hem de defensar els cristians en el procés constituent?”, va oferir el Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de l’Arquebisbat de Barcelona. Va presentar l’acte, Mn. Jordi Orobitg, arxipreste.

És inqüestionable que Catalunya viu uns moments decisius de la seva història més recent per afirmar qui som. Però no només per afirmar qui som, sinó també de manifestar el que volem ser i com volem ser. En el supòsit que se celebri el referèndum, i en funció del resultat, s’iniciarà un període constituent per tal de donar-nos una nova constitució.

Diverses institucions, i a casa nostra el mateix bisbe Xavier, s’han fet ressò i veuen necessària la implicació dels cristians en aquesta qüestió. La xerrada, interessant i entenedora, va voler ser, per part del ponent, un reflexionar plegats i en veu alta, sobre quina pot ser la nostra aportació, el nostre granet de sorra, en la Catalunya que estem construint.

Informa: Arxiprestat del Pla d’Urgell

 

 

 

 

Publicat el dins de Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone