Missa del Gall del bisbe Xavier: “Rabadà o Pastor?”

El bisbe Xavier va presidir la missa del Gall a Navès, amb l’església plena dels parroquians que varen voler compartir plegats la joia del naixement del petit infant Jesús. El nostre bisbe va fer una predica querigmàtica a través de la figura del “rabadà”. Nadala popular catalana que hom hem sentit cantar des de la nostra infantesa, a través d’una molt ben elaborada homilia va anar provocant en la gent el desig de tenir un encontre personal amb el Senyor. Rabadà i queixós… tinc, son, tinc mandra, tinc gana… o pastor apassionat i capaç de deixar-ho tot per seguir al Rei dels reis?

Va concelebrar l’eucaristia Mn. Ramon Alsina, a qui al final de la missa se li va retre un petit homenatge en reconeixement de la seva llarga trajectòria pastoral a les parròquies de Navès. La celebració va acabar amb la ja típica torronada a la rectoria on el poble va poder compartir l’alegria d’un nou Nadal.

L’endemà, dia de Nadal, en una església freda però preciosa, presidida pel bell retaule de Linya, el nostre bisbe ens va portar altra vegada a somiar en gran… a deixar de ser rabadans per passar a ser pastors encesos per l’amor de Déu.

Informa: Parròquia de Navès

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone