Un nou projecte diocesà: la Casa d’Acollida per a joves

Tal i com podeu llegir en la glossa del bisbe, us presentem un nou projecte diocesà: una Casa d’Acollida per a joves desemparats, sense feina i/o sense estudis. En parlem amb l’Oriol Sabé i la Clara Carbonell, responsables d’aquest projecte.

Quina és la missió d’aquest projecte?

La missió és la d’acollir joves majors d’edat, desemparats, sense feina i/o sense estudis i oferir-los una llar familiar on puguin conèixer Déu i deixar-se transformar pel seu amor. Volem acompanyar-los en el seu itinerari acadèmic i gestionar els recursos adients perquè puguin entrar al mercat laboral, a partir de les seves motivacions personals.

Per tant, un dels objectius és aconseguir l’autonomia d’aquestes persones

Sí, és clar. Cada jove tardarà més o menys a trobar un camí autònom en funció de moltíssimes variables (maduresa, habilitats, inquietuds, recolzament familiar, nivell d’estudis, etc.). Es treballarà per introduir rutines a les seves vides. Es proposaran horaris per llevar-se, per participar de les tasques de la llar, per menjar junts, per fer les activitats individuals (estudis, pràctiques curriculars, etc.), per pregar en família, etc. Els volem ajudar a desintoxicar-se de la mandra, de l’addicció al mòbil, de l’ordinador, la TV, sofà… Els volem motivar a trobar i potenciar els seus dons, a trobar a Déu, conèixer el seu amor, a tenir ganes de fer coses i entregar-se als altres.

Quin entorn creieu que seria el més adequat per formar aquesta llar? 

Considerem que és molt positiu l’entorn rural. El contacte amb l’obra de Déu i la bellesa d’aquesta pot ser reparadora per l’ànima i inspiradora i, fins i tot, terapèutica. Un cop es trobi què és el que motiva aquests joves i quins són els seus dons, es poden buscar recursos, entitats, persones que els puguin acollir i donar feina. Per això també és important estar a prop de zones on hi hagi un ampli ventall de possibilitats laborals i formatives i, especialment, una parròquia on puguem actuar activament aportant música a les misses, grups de joves, suport a la comunitat, tot per lloar a Déu en les petites coses.

Els interessats han d’entendre que és un projecte d’Església i que la caritat anirà unida a l’evangelització

Nosaltres apostem per la fe, fem una aposta per una llar catòlica i, per tant, es convidarà en tot moment des d’aquesta perspectiva, tenint en compte la llibertat de cada jove. Entenem que si un jove de més de 18 anys ve a aquesta llar és perquè accepta (o tolera) lliurement aquesta proposta.

Per últim, quin serà el perfil i la procedència d’aquests joves?

La procedència d’aquests joves pot ser diversa, des de joves detectats a través de Càritas, que tenen família però necessiten d’aquest suport perquè els pares es veuen desbordats, o bé, procedents d’algun circuit de la DGAIA (Direcció General d’Atenció Infància i Adolescència) com, per exemple, joves residents de CRAE (centre residencial per menors tutelats) que al complir la majoria d’edat es trobin desemparats.

Els qui vulgueu col·laborar en aquest projecte podeu fer la vostra aportació econòmica al núm. de compte de La Caixa 2100-0081-96-0200191305, posant com a concepte “Casa d’acollida per a joves”.  

Publicat el dins de Entrevistes

Comparteix
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone